Изворна Српска је потпуно нова партија на политичкој сцени Републике Српске

Предсједник Градске организације Бања Лука - Петар Вукелић, дипломирани графички инжењер

Поштовани предсједниче Изворне Српске,
поштовано Предсједништво, цијењени делегати и драги гости. Задовољство ми је да вас поздравим и да вам захвалим на указаном повјерењу за избор предсједника Градског одбора Изворне Српске Бања Лука.

Република Српска је старија од свих нас! И умјесто да нашу кућу, Републику Српску, дограђујемо – разграђујемо је неслогом, политиканством, политичким самољубљем!

Патриотски императив је – изборна саборност и уједињење народа, живот достојан човјека! У нашој странци су истинске патриоте, чије идеје нису папирнате, у празним ријечима, него су животне у пуном смислу те ријечи! Бити на извору живота – то је телеграм који странка шаље свима!

Прије свих, борци и млади неће, као сада, бити на друштвеној маргини, него на извору живота! То је кичма наше политичке праксе.

Наше „политичко Ја“ мора бити у функцији народа!

Сакривање у „политичко ја“ никоме не доноси напредак! Болест „политичког Ја“ – разара све, у то смо се увјерили!

Као предсједник Градског одбора и члан Главног одбора Изворне Српске Бања Лука – свој ангажман потврдићу управо борбом – за животне политичке идеје: враћање повјерења грађана Бањалуке у институције отворених врата, које ће бити њихове и ради њих, а не приватне, „закључане“ за такозвану елиту! По природи моје вокације, борићу се за интерес грађана изражен у главном политичком начелу: задржати младе, способне људе, спријечити одлив интелектуалног капитала, оживјети домаћу производњу и развој села, смањити намете и увести пореске олакшице за занатлије. Ми нећемо чекати будућност – за будућност се боримо у садашњости!

Наглашавам – свим срцем се залажем за подршку младим, образованим, вриједним и способним људима, са позитивном енергијом и новим идејама, који желе бољу и праведнију Републику Српску. Они су способни за очекујуће промјене.

Борићу се за повратак достојанства борачке популације! Борци су  из ратних ровова завршили у рововима на маргини друштва! Многи су дали животе и дијелове тијела за слободну Републику Српску, и заслужили најмање што се може – незаборав и помоћ њиховим најмилијим. Залагаћу се за достојанствен живот пензионера, јер су наш коријен, и себе су уградили у наше животе, у Републику Српску!

За тешку позицију малих и средњих предузећа у Републици Српској најчешће су криви Влада, тржишне околности, нелојална конкуренција из увоза, недостатак новца. Потребно је почети поштовати, промовисати и награђивати оне који заиста раде и производе нову вриједност. Неопходно је, смањивањем пореза, дугорочно стимулисати оне који се баве малим и средњим предузетништвом. Мала предузећа су носиоци привреде Српске, с обзиром на то да су велике фирме већином затворене. Док мали предузетник плати порезе и доприносе, те републичку и комуналну таксу и порез на доходак, не остаје му готово ништа. Зато биљежимо тренд раста затварања малих предузећа. Радићемо на унапређењу производње и запошљавања, а на смањењу административног апарата!

С обзиром на то да ова странка лети на крилима нове младости, а уз несебичну помоћ и подршку старијих у политици – вјерујем у добар изборни резултат.

Хвала вам и живјели!