Саопштења

Изворна Српска одустала од избора

Изворна Српска обавјештава јавност и грађане Републике Српске да неће учествовати на предстојећим општим изборима 2018. године. Изворна Српска такође се повлачи и из преткоалициониог споразума који је потписала са Српском напредном странком.
Као што је и обећала Изворна Српска је одлучила да не учествује на изборима,  јер није дошло до измјене Изборног закона, чиме је по ко зна који пут остављен простор за маневар, крађу и куповину гласова од стране оних који су на власти и располажу великим свотама  новца грађана, а до којег долазе користећи свој положај те кроз најразличитије позајмице и кредите које не троше намјенски, него за изборну кампању и подмићивање гласача.
Изворна Српска такође сматра да је неопходно увести скенирање гласачких листића и забрану употребе мобилних телефона на гласачким мјестима, јер није никаква тајна да запослени у државним органима, јавним предузећима и другим државним структурама имају обавезу да фотографишу мобилним телефоном свој гласачки листић како би њихови претпостављени видјели за кога су гласали како не би остали без посла. Према неким процјенама најмање трећина запослених у РС и БиХ ради у државним институцијама, па није тешко израчунати како се на овај начин утиче на изборни резултат. Такође није мали број ни оних који директно добију новац за свој глас на изборима, а исти се исплаћује након што грађанин покаже фотографију на којој се види за кога је гласао. Уз овакав изборни закон изборна крађа се легализује, а легитимни представници постају они који су то незаконито остварили. Због свега наведеног оправдана је бојазан да више од половине грађана с правом гласа неће изаћи на ове изборе, а изборни апстиненти су по правилу људи који су најмање задовољни стањем у друштву. У наредним данима Главни одбор Изворне Српске одлучиће којим кандидатима и политичким странкама ће пружити подршку на предстојећим изборима, и о томе ћемо обавијестити  јавност и грађане Републике Српске.
    Датум објаве - 8.08.18