Догађаји

Изворна Српска прославила Сретење Господње, своју крсну славу

Изворна Српска тек годину дана дјелује на политичкој сцени Републике Српске а већ је остварила завидне резултате прије свега у изградњи страначке инфраструктуре. Широм Републике Српске већ су  формирани многи мјесни, општински и градски одбори Изворне Српске. У овој  новој политичкој партији окупља се интелектуална елита, искрене патриоте и родољуби и људи који нису компромитовани и политички истрошени.

Јуче, 15. фебруара 2018. године Изворна Српска је у Бањој Луци први пут прославила своју крсну славу Сретење Господње. У бањалучком хотелу Видовић, гдје се налазе и страначке просторије Изворне Српске окупио се велики број чланова и симпатизера ове политичке организације. Славском обреду и ломљењу славског колача присуствовали су и многи гости из политичког и привредног живота Републике Српске.
У име домаћина пригодну здравицу одржао је члан Главног одбора Изворне Српске Раде Бањанин. Бираним ријечима госте је поздравио и предсједник Изворне  Српске академик професор др Витомир Поповић.

У име  Прве српске демократске странке домаћинима је честитала славу госпођа Нада Појатар. Честитајући славу руководству и члановима Изворне Српске, потпредсједник  Српске напредне странке Републике Српске Цвијетин Никић рекао је да их у овој изборној години очекује много заједничких активности и да би било добро када би се око  Изворне Српске окупиле све мале странке које на политичкој сцени Републике Српске не дјелују ни у једном блоку.
 


Датум објаве - 16.02.18