Догађаји

Основан Градски одбор Изворне Српске у Приједору

Изворна Српска полако али сигурно развија и шири своју страначку инфраструктуру тако да ће ускоро активно дјеловати на цијелој територији Републике Српске.
У петак увече, 20. октобра 2017. године, у Приједору је одржана оснивачка скупштина Градске организације Изворне Српске на којој је изабрано руководство Градске организације. За предсједника Градске организације Изворне Српске у Приједору једногласно је изабран професор Бошко Мандић,  доктор економских наука.  
У пригодној бесједи он је нагласио да Изворна Српска има јасне циљеве а то су прије свега очување и заштита институција  Републике Српске, заштита српских националних интереса  и побољшање стандарда становништва.


- Наш будући рад одвијаће се углавном на терену. То практично значи да ћемо посебну пажњу посветити пријему нових чланова и формирању мјесних одбора у свим приједорским мјесним заједницама-  рекао је предсједник Градске организације Изворне Српске у Приједору Бошко Мандић.
Оснивачкој скупштини Градске организације у Приједору присуствовао је и предсједник Изворне Српске, академик проф. др Витомир Поповић и више чланова Главног одбора, градских и општинских одбора Изворне Српске са подручја цијеле Републике Српске.
- Ми смо нова странка на политичкој сцени Републике Српске. Наша предност је што окупљамо велики број стваралаца Републике Српске  и младих интелектуалаца који су спремни и желе да  мијењају неодрживо стање у Републици Српској- рекао је поред осталог предсједник Изворне Српске академик Витомир Поповић.


Датум објаве - 23.10.17