Догађаји

Саопштење за јавност

Изворна Српска изражава озбиљну забринутост у поводу одржавања посљедње сједнице Народне скупштине Републике Српске и након ње коју су обиљежили досад најжешћи сукоби између владајућих странака и опозиције.
И ови сукоби потврђују да су разлике између власти и опозиције непремостиве и да су се претворили у мржњу која је неприхватљива за рад највишег законодавног органа Републике Српске али и осталих њених институција.
Нажалост, све ово што се дешава је у функцији предизборне кампање која је одавно почела и која ће бити најпрљавија у историји постојања Републике Српске.
Ни Народна скупштина Републике Српске као њен највиши орган, али и њене остале институције ни на који начин не би смјеле бити укаљане у овој прљавој предизборној кампањи.
Очигледно је да ни актуелна власт Републике Српске нема одговора на читав низ битних питања за будућност Републике Српске, нити опозиција има визију и јасну стратегију око најзначајнијих питања.
Сва ова борба се своди на настојања актуелне власти да се по сваку цијену и у предстојећем изборном периоду одржи на власти, а што потврђује и беспотребно увлачење у овај унутрашњи сукоб МУП-а, РТРС-а и других медија који би у свему овоме морали остати изван и никако се сврставати ни на једну страну.
Позивамо и власт и опозицију да озбиљно размисле о овим беспотребним унутрашњим трвењима који могу имати озбиљне посљедице по будућност Републике Српске, и да се врате поштовању Устава и закона, јер само на тај начин је могуће изградити правну државу и обезбиједити њену сигурност и сигурност свих грађана Републике Српске.
Информативна служба Изворне Српске
 


Датум објаве - 15.09.17