Саопштење за јавност

Број: 05/17
датум: 18.5.2017.

Изворна Српска је задовољна одлуком Народне скупштине Републике Српске којом је спријечена продаја већинског пакета акција државног капитала у Руднику жељезне руде Љубија.

До сада смо у више наврата јавно упозоравала Владу и руководство Републике Српске да одустану од распродаје државног капитала у РЖР Љубија и у другим стратешки важним предузећима као што су Бирач и неке друге компаније. Сматрамо да та продаја представља даљње економско урушавање Републике Српске. рјешење за економске проблеме у којим се налази Република Српска није у распродаји државног капитала и природних богатстава већ у заједничким улагањима са неким страним компанијама које ће покренути производњу и запослити овај народ. Они који заговарају распродају природних богатстава да би на тај начин обезбједили новац за куповину социјалног мира и да би опстали на власти, не мисле ништа добро свом народу. Они заправо тако само подстичу потпуно уништавање природних ресурса Републике Српске иако је потпуно јасно да ће становништво Републике Српске бити сведено само на најамну радну снагу.

Изворна Српска такође сматра да се Република Српска већ годинама економски урушава и у другим областима а нико не одговара због тога. Имамо бројне доказе о томе да досадашње капиталне инвестиције у Републици Српској као и концесије у свим областима нису дале никакве резултате. Проузроковале су само велики број судских и арбитражних спорова у којим Република Српска може имати огромну штету. Због тога сматрамо да је коначно дошло вријеме за утврђивање одговорности за те промашаје.

Изворна Српска
Служба за односе с јавношћу

Датум објаве - 18.05.17