Догађаји

Више бриге сеоским подручјима

У просторијама Изворне Српске  синоћ је одржана сједница Градског одбора Бања Лука. Између осталог, на сједници је апеловано на представнике власти да се брже и озбиљније укључе у рјешавање бројних проблема сеоских подручја. Констатовано је да у многим сеоским мјесним заједницама као што су  Бистрица,Кола,Голеши,Сарачица… још немају ни довољно воде за пиће а о осталим благодетима 21 вијека да и не говоримо.


Због тога није ни чудо да управо на овом подручју има много неожењених тако да  у тим селима имамо углавном старачка домаћинства. Само на подручју Бистрице имамо 135 неожењених. Такво стање како је речено мора се хитно мијењати. Изворна Српска никада неће дозволити да у Републици Српској изумиру села због тога што актуелна власт води лошу демографску политику.
Констатовано је такође да је у Изворну Српску у посљедњих неколико мјесеци пристигао велики број младих људи који до сада нису били ангажовани ни у једној политичкој организацији,  а који су разочарани тренутним политичким стањем у Републици Српској.
Предсједник Градске организације Изворне Српске у Бањој Луци Петар Вукелић на овој сједници разговарао је са представницима  мјесних одбора Изворне Српске и о томе како би се у наредном периоду  могао унаприједити рад активиста Изворне Српске на терену.


Датум објаве - 6.09.17