Саопштења

Власт стално задужује грађане

Изворна Српска оштро осуђује несавјесну одлуку владајућих  у Републици Српској да додатно задуже и онако презадужене грађане и то за више од 63 милиона марака само до краја ове године.
Никако нам није јасно зашто нас владајући задужују јер су само дан раније, када су усвајали ребаланс буџета Републике Српске причали бајке о економском напретку и благостању у Републици Српској. Владајући су за скупштинском говорницом причали о томе да остварују вишак новца у свим сегментима друштва што је и довело до увећана планираног буџета РС за 87 милиона КМ.
Ако је то заиста тако несхватљиво је зашто би се неко додатно задуживао и плаћао камату за тај кредит. У Републици Српској и то се ето дешава. Међутим, то није крај апсурдима. Владајући кажу да је ново кредитно задуживање  добро за грађане и државу јер ће нас задужити дугорочно. Сматрају ваљда да послије  њих може да буде и потоп. Апсурдно је такође што се све то  дешава у изборној години.
Због тога Изворна Српска сматра да ће власт у Републици Српској највећи дио тог новца потрошити за додворавање бирачима, симболичним повећањем плата и пензија, као и за предизборно асфалтирање путева и реализацију још неких ситних инфраструктурних пројеката. Вјерујемо да грађани нису кратке памети и да ће прије октобарских избора знати да правилно подвуку црту и јасно изразе свој став на изборним мјестима.


Датум објаве - 17.05.18